Festlig maskerad för alla!

september 6, 2018

När man ordnar en fest finns det några viktiga delar som bidrar till festens framgång. Lokal, mat, gästlista och musik är viktiga ingredienser men att ha ett tema för festen underlättar också. En sorts tema som nästan alltid fungerar är att ha en maskerad där gäster, och självklart värdarna, får klä ut sig till antingen vad man vill eller något på festens tema.

Maskeradfest

Att ha en maskeradfest har många fördelar. Själva festen blir automatiskt roligare när gästerna själva blir en del av både dekorationen och underhållningen. Både blyga gäster och sådana gäster som gärna bjuder på sig själva trivs på en maskerad. Extroverta personer får möjlighet att förstärka sin personlighet ytterligare genom en riktigt iögonfallande utstyrsel som drar uppmärksamheten till sig. Är man blyg kan man för en kväll få vara någon annan och har möjlighet att gömma sig en aning bakom sin förklädnad.

En maskeraddräkt är också en riktig isbrytare när det gäller samtalsämnen. Det går alltid att kommentera någon annans dräkt i positiva ordalag, antingen den man pratar med eller någon annan gäst på festen. Själva dräkterna i sig ger också möjlighet till samtalsämnen, t.ex. fåglar, vilda västern, spöken eller vad man nu är utklädd till.

Maskeraddräkter- fixa själv, hyr eller köp

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska klä ut sig till. Ett bra tips är att fundera på vad man har hemma som skulle kunna användas. Kanske har man någon cowboyhatt och en jeansskjorta som grund? Eller en riktigt glittrig färgglad klänning som liksom aldrig passar på en vanlig fest? Ligger en hög med gamla gardiner, tyger, fjädrar eller liknande och skräpar någonstans? Ett vanligt lakan räcker oftast ganska långt om man kan tänka sig att offra det.

Vill eller kan man inte ordna egna maskeradkläder själv finns det idag många olika alternativ att ta till. En del butiker, både fysiska och på nätet, erbjuder en uppsjö av dräkter, peruker, teatersmink och accessoarer. Man kan välja att köpa sin dräkt eller bara hyra den just för det specifika tillfället.

Halloween- en maskeradhögtid

En dag på året behöver man inte ens ha en fest att gå på som ursäkt för att klä ut sig. Halloween på senhösten är en högtid som är importerad från USA och som blir större och större i Sverige för varje år som går. Barn brukar klä ut sig och gå runt och tigga godis med hot om bus. Många har fest på halloween eller klär ut sig ändå. Det är helt valfritt vad man klär ut sig till på Halloween – sin favoritkaraktär från en bil, film eller TV-serie, en kändis, ett djur eller något annat. Det är bara att välja en dräkt man känner sig bekväm i och ha en skrämmande rolig kväll.