Gör ditt hem mer bloggvänligt

september 8, 2021

Om du driver en blogg där du fokuserar mycket på inredning eller helt enkelt gillar att ta bilder i ditt hem är det bra om ditt hem är attraktivt och inspirerande för de som läser din blogg. Du behöver inte ha att perfekt hem för att kunna visa upp bilder från det. Däremot är det väldigt viktigt att du själv känner att du trivs i ditt egna hem. Det finns flera saker du kan göra för att ditt hem ska bli mer bildskönt och för att du ska känna att du trivs och inspireras av den miljö du befinner dig i. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan göra ditt hem mer bloggvänligt.

Nya dörrar

Att ta bilder på sin utstyrsel i hemmet är det många som gör. Ett ställe där många väljer att fotografera är framför eller i dörren. Är du inte nöjd med de innerdörrar ditt hem har kan du köpa nya innerdörrar som kommer att göra sig väldigt snygga på bild. Att ha moderna innerdörrar är särskilt viktigt för dig som har inredning i modern stil. Många gånger kan gamla modeller av dörrar skära sig med modern inredning. Om du kan känna igen dig i det kan det vara värt för dig att byta ut dina gamla dörrar mot nya.

Väggar

En annan sak du kan göra för att ditt hem ska bli mer bloggvänligt är genom att sätta ny färg på väggarna eller tapetsera med nya, fina tapeter som passar dig och ditt hem bättre. Eftersom att väggarna tar upp en stor del av vårt hem är det extra viktigt att du tycker om de väggar du har.

Nya möbler

De allra flesta som bloggar gör det på hemmaplan i deras hemmakontor. Därför är det viktigt att du har bra möbler, både för att du ska kunna visa upp dem. Men också för att du ska trivas på ditt kontor. Har du inte redan ett hemmakontor är det hög tid att du skaffar ett. Det kan räcka med ett snyggt skrivbord och en bekväm stol för att du ska känna att platsen är din arbetsplats. En sak som kan vara bra att tänka på när du väljer ut den stol du ska sitta i under tiden du bloggar är att det är viktigt att den är ergonomisk. Se till att du väljer en bekväm stol som är bra för din rygg och nacke och prova ut den innan du köper den. Annars finns risken att du köper en stol som gör att du får ont i rygg och nacke vilket kan göra att du inte kan eller vill blogga lika mycket som du gjorde innan.

Belysning

För att du ska kunna ta fina bilder på ditt hem till din blogg är ljuset väldigt viktigt. De allra snyggaste bilderna tar du i naturligt dagsljus. Men om du behöver fotografera till bloggen när det är mörkare ute är det viktigt att du har en bra belysning som både ger bra ljus till dina bilder och är en snygg inredningsdetalj.