En blogg om champagne och passande mat

juni 21, 2022

En blogg som denna kan passa perfekt när man ska välja en god champagne till en fest där man antingen har lättare tilltugg eller goda maträtter. Denna underbara och bubbliga dryck passar faktiskt till mer ätbart än vad man tror och kan förhöja smaken på många mindre eller större rätter. Det är även en mycket uppskattad dryck att ha som en välkomstdrink och passar perfekt för många olika festliga tillfällen.

Champagne på vinoteket.se för skaldjursmiddagen

Champagne är ett mousserande vin men för att kunna få kallas champagne ska det mousserande vinet ha framställts i den franska regionen Champagne för att bli godkänt. Om man ska ha en fin middagsbjudning med skaldjur på bordet, gifter sig champagne och skaldjur perfekt ihop! Ska man till exempel äta exklusiva ostron, passar en champagne med starka citrontoner perfekt då syran av citrus förhöjer smaken på ostronen. Till kräftor och kräftskivan kan det vara gott med lite mer brödiga eller fruktiga toner. Om man vill kunna välja mellan fler sorters champagne, kan man enkelt och bekvämt hitta ett perfekt utbud av champagne på Vintoteket för olika goda skaldjursrätter eller andra goda rätter! Genom att besöka hemsidan vintoteket.se, slipper man stressa runt i en fysisk butik. Det innebär att man enkelt och smidigt får leveransen levererad ända fram till dörren.

Passande mat till champagne

Går man in på vinoteket.se finner man champagne med olika smaktoner och både som vanlig vit eller rosé. En god och frisk variant i rosé passar till exempel perfekt till lättare kött som fläsk, skaldjur och kyckling. Väljer man varianten i rosé, går det bra till maträtter som är lite mer kryddstarka från till exempel Mellanöstern eller Asien. Ska man dessutom ha en middagsbjudning med tilltugg, är vintoteket.se smart att använda då man spar mycket tid genom att kunna handla allt online. Något som denna underbara dryck sedan passar till är ostar med gräddiga toner eller sälta. Då kan man finna många passande ostar till champagne och enligt experterna är hushållsost en riktigt vinnare! En vanlig hushållsost har en gräddig och mild nötig smak som tillsammans med champagnens syrlighet, skapar en perfekt kombination att njuta av. Många ostar är enligt experterna ett bättre val och det kan till exempel handla om ostar som en vällagrad grevéost, västerbottensost eller en vällagrad svecia.

Många kanske associerar denna härliga dryck som tillbehör till maten eller som drink, men faktum är att champagne passar utmärkt att ha i maten eller såser! Drycken passar bra att ha i såser som har en bas av schalottenlök och grädde och gärna till olika fiskrätter. Man kan även ha en sås som innehåller champagne till olika goda köttsorter som fläskfilé eller renfilé. Själva alkoholen avdunstar i matlagningen och det kan vara klokt att inte använda den dyraste flaskan för smaksättning till maten utan hellre välja en flaska i en lägre prisklass. De dyrare flaskan förtjänas att korkas upp till maten för glada gäster och som smakförhöjare till en riktigt god middag.