Jobba som professionell bloggare

oktober 22, 2022

Att jobba som bloggare är ett relativt nytt yrke i Sverige. Det flesta som driver en blogg tjänar pengar på reklamannonser som publiceras i bloggen men även samarbeten som man gör med olika företag. Att jobba som bloggare är oftast ett ensamt arbete. Du har inga direkta kollegor när du arbetar med att blogga. För att du ska få någon form av social interaktion är det perfekt att hyra en kontorsplats. Ett tips är att använda Workaround som är en förmedlingstjänst för flexibla kontor. Genom att använda Workaround kan du hitta ett kontor som passar dig. Det bästa med Workaround är att du kan söka kontor kostnadsfritt.

Nätverka som bloggare

Fördelen med att ha en kontorsplats när du är egenföretagare och driver en blogg är att du kan interagera med andra människor. Det är viktigare än du kan tro att kunna småprata med någon under fikarasten. Det betyder för många väldigt mycket. Du kan även nätverka om du har en kontorsplats. Att gå på olika bloggevent kan också vara bra om du vill bygga ett nätverk. Du vet aldrig när du träffar en intressant person. Det finns även chans att du träffar likasinnade som du kan bolla idéer med. Kanske möter du till och med andra bloggare.

Se bloggen som en hobby

För att du ska lyckas som bloggare är det viktigt att du behandlar bloggen som ett företag. Sätt upp mål för vad du vill åstadkomma med bloggen och en plan för hur du ska nå dit. Även om bloggen är ditt yrke och profession är det en stor fördel om du har passion för det du skriver om. Det tar oftast tid att få en blogg som är lönsam och som du kan leva på. Bloggandet ska helst av allt komma naturligt. Om du ser bloggen delvis som en hobby kommer det att vara lättare att motivera dig det dagarna som det känns motigt att skriva blogginlägg. Det är viktigt när det kommer till att driva en blogg att du inte pressar dig för hårt. Bestäm hur många inlägg som du ska publicera varje vecka och försök att hålla dig till det.