Roliga sätt att använda enkäter på din blogg

februari 6, 2021

Har du en blogg och söker efter sätt att ta den vidare, ta nästa steg, och utveckla den? Enkäter är ett spännande verktyg som kan användas på ett flertal sätt för att piffa upp både din blogg, intresset för den och för dig att inspireras av.

Hitta motivation med enkäter

Har du trogna följare men har kommit till en punkt när du har svårt att komma på nya idéer eller kanske till och med har fått skrivkramp? Det är nästan oundvikligt att de här sakerna händer när man ägnar sig åt att skriva, och det bästa sättet att ta sig ur det är att ha några ess i rockärmen, redo att sättas i verket. Om du har förberett dig kan det bli lättare att hitta tillbaka till inspirationen. Ett perfekt sätt är att använda dig av ett bra enkätverktyg för att engagera dina följare och låta dem hjälpa dig att komma ur skrivkrampen. Du kan till exempel lista några områden att skriva om som de kan rösta på så ser du vad som intresserar dem mest. Ha med ett ”övrigt”-alternativ så att de även kan komma med egna förslag; en möjlighet att få helt nya förslag kan vara precis vad du behöver.

Låt följarna bestämma

Ett annat sätt att använda enkätverktyg i din blogg är att lägga till en undersökning i slutet på några inlägg för att låta följarna bestämma ditt nästa steg. Det kan vara att du har påbörjat någon form av uppdrag eller undersökning och låter dina följare bestämma nästa del i ”följetongen”. Skriver du om hur du köpt en fantastiskt vacker bukett blommor kan du ge dina följare några timmar att avgöra vem du ska ge bort den till, eller du kan låta dem välja mellan ett antal outfits du ska ha på dig nästa dag. Huvudsaken är att ditt nästa inlägg handlar om just det som dina följare bestämt åt dig. Fyll din blogg med bilder så de ser hur det gått för dig och kanske kan du fortsätta låta de välja dina nästa steg under ett par dagar. Går det bra kan detta bli ett stående inslag en gång i månaden eller något liknande. Det viktigaste är att upplägget passar dig, motiverar dig och får dig att må bra. Dina följare kommer alldeles säkert uppskatta att bli mer delaktiga både i din vardag och din blogg.