Skapa en blogg om distansutbildningar

november 22, 2020

För att lyckas med en blogg gäller det att vara rätt i tiden. Det vill säga att du börjar blogga om ett ämne som känns aktuellt just idag. Vi lever nu i en orolig tid där människor behöver hålla social distans på grund av den pågående pandemin, något som faktiskt kan ge dig uppslag till ett bloggämne.

Att sitta i karantän ger enormt mycket tid över, tid som kan användas för att utbilda sig. Många söker med andra ord distansutbildningar och då är det perfekt för dig att starta en blogg om just det. En aktör som håller en uppskattad distansutbildning inom bland annat ledarskap är Mgruppen. Hos dem kan du hitta distansutbildningar, men även information om hur de olika utbildningarna ser ut och för vem de passar.

Ge dina läsare värdefull information

En stor del i att blogga är att förse sina läsare med värdefull information. I en tid där även traditionell undervisning sker på distans är det många som funderar över denna företeelse. Då finns du där som informerad bloggare och kan ge dem det de behöver. Ett tips är att rikta in dig på en typ av distansutbildningar, till exempel inom ledarskap såsom de utbildningar Mgruppen erbjuder. Idag är det många chefer som jobbar på distans och som ser den extra tiden som ett utmärkt tillfälle att fördjupa sina kunskaper. Det alltså handlar kort och gott för dig som bloggare om att erbjuda det som efterfrågas.

Du kanske har följt bloggarnas historia och märkt att de har fördjupats vad gäller innehåll. Förr räckte det ofta att lägga upp en bild på dagens klädsel för att få läsare. Numer kräver läsarna i större utsträckning värde, varför många ämnesbloggar har vuxit fram. Idag finns bloggar inom till exempel löpning och andra idrotter. Du kan även hitta en mängd resebloggar med olika inriktning. Bloggar om utbildning är dock inte lika vanliga. Därför är det ett perfekt tillfälle att starta en nu.

Distansutbildningar inom flera områden

Funderar du på om du är tillräckligt intresserad av distansutbildningar för att kunna blogga om dem? Då är det bra att veta att det finns utbildningar inom de flesta områden. Välj ett område som du brinner för så att du orkar hålla ditt intresse uppe. Som innehåll på bloggen kan du ha information om ansökningsprocess, behörighet och utbildningarnas innehåll. Du ska naturligtvis också informera om vilka olika aktörer som håller i utbildningarna. Om vi tar ledarskap som exempel kan du informera om Mgruppen, hur deras utbildningar ser ut och varför det är fördelaktigt att gå en sådan. Dina läsare hittar du till exempel i Facebookgrupper om ledarskap. Det är heller inte fel att skicka ut information om dig och din blogg till olika lokala företag som passar in i din valda ämneskategori. För att lyckas som bloggare gäller det att vara lite modig och påhittig.