Starta en blogg 2021 – så lyckas du

maj 22, 2021

Idag talas det mycket mer om Instagram och sociala medier, än om bloggen. Men en blogg är ett bra verktyg för att nå ut med en idé eller för att starta ett företag som genererar inkomst.

Få besökare 2021

Om du startar en blogg, webbshop, YouTubekanal eller ett Instagramkonto handlar det väldigt mycket om att förstå hur du får trafik. Att få trafik till en blogg kan ta längre tid än till ett Instagramkonto eller en YouTubekanal. Det som är fördelen med en blogg är att du äger sajten och kan tjäna pengar på den hur du vill. Det är du som bestämmer reglerna.

För att få besökare 2021 ska du skriva om ett ämne som intresserar en särskild målgrupp. Konkurrensen på internet är väldigt stor, så du måste nischa din blogg. Låt oss säga att du gillar hundar. Det är väldigt svårt att konkurrera med en stor tidning som Härliga Hund som kan skriva om allt om hundar. Som nybliven bloggare bör du fokusera på en aspekt av hundägandet. Det kan vara att uppfostra en valp, en hundras som du gillar eller att skapa egna hundhalsband.

Företag

Vill du att din blogg ska bli ett företag som du kan tjäna pengar på? Då är det smart att välja ett ämne som både ger mycket trafik och har mycket pengar. Bra ämnen är teknik, djur, bilar och träning. Om din blogg ska bli ett företag ska du redan från början fråga dig vilka produkter som du kan sälja. Du kan med fördel också starta en webbshop. Kombinera din blogg och webbshop med en YouTubekanal där du visar hur man använder produkterna, så kommer du få mer trafik till din blogg. Ett stort ämne 2021 är ekonomi. Oavsett vilket bloggämne som du satsar på, så kan du alltid fokusera på ekonomi: ekonomi som bilägare, hundekonomi, hästekonomi eller hur man driver företag.