Blogga om löpning

september 29, 2019

Under de senaste åren har intresset för löpning exploderat och allt fler motionärer tränar för att förbättra sina tider på olika tävlingar. Många är därför intresserade av att läsa om löpning och få tips på hur de kan utvecklas som löpare vilket gör att en blogg om löpning har stora chanser att locka många läsare.

Vad bör finnas med i en löparblogg?

För att lyckas med en löparblogg gäller det att dela med sig av tips om löpning och ge både råd och inspiration till alla de motionärer som satsar på löpning. Berätta gärna om din egen löpning men se till att ha exempel på träningspass och övningar som passar alla läsare. Använd bilder eller videoklipp för att illustrera till exempel löpteknik eller styrkeövningar för löpare. Om du vill tjäna pengar på din blogg kan du erbjuda individuella program och online coaching. Många löparbloggare ordnar även löparresor och har samarbeten med olika skomärken eller träningskläder. Hur mycket pengar du kan tjäna beror på hur många läsare du har och det kan ta ett tag innan antalet läsare är tillräckligt många för att du ska kunna få in pengar på bloggen.

Grunden i en löparblogg är att skriva om löpning och ge råd till andra löpare om hur de kan förbättra sina tider på milen och andra sträckor. Blanda inläggen med tips om bra intervallpass, teknikövningar och övningar för att förebygga vanliga löparskador. Löparknä eller hälsporre är vanliga problem hos löpare och att skriva om dessa och ge tips på övningar för att förbygga dem kommer att uppskattas av dina läsare. Att löpträna är dock för det mesta hälsosamt och det är ovanligt med svåra skador även om det förekommer att löpare drabbas av besvär med artros i höft eller knä. Tänk på att alltid hänvisa löpare med skador till en professionell klinik med fysioterapeuter som Joint Academy och att endast ge generella tips på bloggen.

Nischa din löparblogg

Även om en löparblogg i sig är nischad går det att göra bloggen ännu mer specifik kring en viss typ av löpning. Löpning ser nämligen väldigt olika ut beroende på den sträcka som är målet för träningen. En löparblogg om ultradistanser eller om traillöpning bör ge andra tips än en löparblogg som inriktar sig på de som vill bli bättre på milen eller halvmaran. Om du vill skriva om ultralöpning är ett tips att skriva om hur en löpare på bästa sätt kan få i sig energi under lopp som pågår under flera dygn och hur det går att förebygga problem med skoskav och skadade tånaglar. På en blogg om att bli snabbare på milen kan du skriva om effektiva intervallpass och vilka skor som är bäst att springa i under miltävlingen.