Populära livsstilsbloggar

juli 4, 2018

Bloggar är något som det blir fler och fler av hela tiden. Det är lätt att starta upp en blogg och det går att uppdatera överallt. Bloggar drivs på olika sätt, längre inlägg och kortare sådana, för de som skriver kortare texter så går det ännu mer effektivt att uppdatera och då det är så lättillgängligt så kan det vara en bidragande faktor att det också blir så pass populärt. Enkelhet och effektivitet är något som står högt upp på listorna för människor idag för att kunna få ut mer av sin tid.

Livsstilsbloggar

Något som det går att finna mycket av idag är livsstilsbloggar, personer som delar med sig av sitt liv och sin livsstil. Livsstil innebär vad en individs vardag består av, vad denne har för värdringar och hur den lever upp till detta. Livsstil är helt individuellt, mycket kan skilja sig från varandra och andra delar kan vara mer likt. Livsstilar kan också skilja sig beroende på land och kultur, detta beroende på vad en person har med sig från uppväxten och vad de har satt för värderingar i vuxen ålder.

Livsstilsbloggar klättrar ofta högt upp på listorna, de har många följare som läser om deras vardag. Ju öppnare en person är och delar med sig, desto fler följare får den också väldigt ofta. Anledningen till detta kan vara för att människan är nyfiken, man tycker om att ta del av andras liv, ju mer man får veta desto mer spännande blir det. Det blir som en jämförelse med sitt eget liv, antingen för att människor vill sträva åt det hållet eller för att människor blir mer nöjd med sitt eget liv. Oavsett vad bloggen skänker så är det modigt av de som öppnar upp sitt liv för alla att ta del av.

Livsstilsbloggars innehåll

Innehållet i vad personer delar med sig av kan variera väldigt mycket. Vuxna personer i en familjesituation delar ofta med sig av detta. Hur livet med barn och partner är, hur man får vardagen att gå ihop för att även hinna med att träna, äta och laga mat. Detta är en klassisk blogg om familjelivet, något som många tycker om att läsa om. Detta kan bli en igenkänningsfaktor för många, för att kunna läsa att det finns fler i samma situation.

Andra livsstilsbloggar kan vara motsatsen mot ovanstående, en ung vuxen, som precis blivit myndig och som börjar att utforska både livet och stan. En ung vuxen som inte har lika mycket filter, som öppnar upp sig helt och med detta får en hel del följare. Med många följare kommer mer uppmärksamhet och det är inte alltid lätt för unga att hantera detta. Men det finns idag personer som började som unga bloggare och som sedan har blivit väldigt framgångsrika.