Blogga om konst

september 29, 2018

Om man inte kan få nog av konst och dessutom har stor kunskap inom ämnet kan man starta en konstblogg. Oavsett om man målar själv eller bara har ett brinnande intresse för konst kan man garanterat skapa intressant innehåll.

Tipsa om olika material och tekniker

Ifall du är duktig på olika tekniker inom måleri och är duktig på att lära ut har du en perfekt grund för en intressant blogg. Till exempel kanske du behärskar airbursh-tekniken: och kan dela med dig av hur man gör till dina läsare. Att visa hur man målar i akryl, akvarell eller med promarkers är också populärt. Många surfar runt på nätet i jakt på att lära sig något nytt och det är stor chans att de hittar till din blogg om du lagt upp lärorika tutorials.

Blogga om konstnärer och konstutställningar

Ifall du ofta går på vernissager och tittar på konst kan du skriva om det i din blogg. På det sättet kan du tipsa andra om utställningen är sevärd eller bara skriva en recension om vad du tyckte. Du kanske också är duktig på att hitta nya upcoming konstnärer som du kan tipsa om i bloggen. Om du har en stor blogg kan du göra konstnären en jättestor tjänst genom att den får publicitet i din blogg.

Visa upp dina egna alster

Det är många som har ambitioner om att bli konstnärer, men få lyckas. Det är en enorm konkurrens och få lyckas nå hela vägen till att kunna försörja sig på sin konst. Nuförtiden räcker det sällan med att bara vara en skicklig målare, utan man behöver göra sig ett namn och ett varumärke, för att bli någon som folk känner igen och vill köpa tavlor av. Ett smart sätt att nå ut till den stora massan med sin konst är att starta en blogg där ens blivande kunder kan lära känna en. Genom att blogga om sin konst och skriva om sin strävan att bli konstnär skapar man en relation till sina läsare som så småningom kan komma att konverteras till att bli framtida kunder.

Ge dina läsare tips på hur man inreder med konst

Det där med inredning är ett kapitel för sig och att inreda med konst är inte alltid lätt. Hur ska man veta vilken typ av konst som passar i ens hem och som man inte kommer att tröttna på? Om du är duktig på att inreda med konst kan du blogga om detta och dela med dig av dina kunskaper till dina läsare. Genom att lägga upp inspirerande bilder på hur du har det hemma kan du visa läsarna exempel på hur man kan göra för att få det snyggt i hemmet med hjälp av rätt konst.