Starta en framgångsrik blogg

augusti 23, 2018

Det är lättare än man tror att börja blogga. Framgångsrikt, alltså. Det gäller bara att vässa pennan väl och slipa sitt skrivande till en nivå som räcker för att nå fram över skärmen. Om man sedan kombinerar detta med en livsstil som i sig är intressant att läsa om och ta del av, är ens framgång mer eller mindre gjord. Givetvis är vägen inte spikrak, men med tid och flit är det helt klart genomförbart.

Det finns många olika metoder för att komma igång, men enklast är att utgå från sig själv. Vad vill man själv helst läsa om? Kanske vore det spännande att läsa om en person som levde ett slags nomadliv och reste från plats till plats och skildrade denna resa eller livsstil i en blogg. Lite som en följetong i tidningen eller en tv-serie, fast i verkligheten och taget ur någons faktiska liv. Kanske vore det kul att se bilder från alla dessa platser. Tomma tågperronger i storstäder, öde vägar på landsbygden i något avlägset land eller varför inte glada ansikten på en uteservering – att få ta del av bloggarens reflektioner och möten. Här är lite inspiration.

Genom denna övning har man skapat sig en idé om hur den perfekta bloggen skulle se ut. Dessutom har man som bonus skapat den ultimata läsaren, vilken förstås är en själv. Så först och främst lär man sig skriva bättre och sedan iscensätter man denna livsstil. Detta görs genom att man helt enkelt låtsas att man är ute och reser och bloggar om det. Detta fortsätter man med tills man känner att man blivit duktig nog på att skriva.

Därefter åker man. På riktigt. Man skapar alltså sin egen drömblogg och blir sin egen drömbloggare. Resenären. Det genuina och modiga i en sådan blogg kommer lysa så starkt att den kommer gå hem hos ens publik, oavsett hur kräsen den är. Med tid kommer en läsarskara byggas upp och med det kommer även olika finansieringsmöjligheter. Men under etableringsfasen är det givetvis bra att ha pengar att luta sig mot, och då kan det vara behjälpligt att ta ett lån genom t. ex. freedomfinance.se.

Den trygghet det ger underlättar när man ska uppnå den nivå av skrivande och ”inspirerande livsstil” som krävs för att bloggen ska gå runt. Det skadar förstås inte heller att kapitalet även kan gå till marknadsföringskostnader, något som är enormt viktigt, i synnerhet i etableringsfasen.

Som är fallet med alla äventyr i livet kan detta kännas lite skrämmande. Det kan vara en indikation på att det faktiskt är något som man bör utforska närmare. För visst är det så att livet ska kännas. Att man ska känna att man verkligen lever och det gör man ju inte om man inte vågar. Det gäller att våga bli den där bloggaren som verkar så häftig och det gäller att skapa den där bloggen som är helt oemotståndlig.

Det är lättare än man tror! Vad väntar du på? Skriv! Res!